Camping blog

Beleef het op de camping

Wat is cad software en waar wordt het voor gebruikt?

cad software

Je realiseert het misschien niet maar de kans is groot dat allerlei ruimtes en objecten om je heen tot stand zijn gekomen met cad software. Het is een softwareprogramma dat ons leven heeft veranderd en inmiddels in talloze soorten verkrijgbaar is. Is cad software iets waar jij ook mee aan de slag moet? Wie weet. Lees hier meer over dit bijzondere programma.

Wat is cad?

cad software

Cad staat voor computer aided design. Het is een softwareprogramma dat ontworpen is om design makkelijker en sneller uit te voeren. Vroeger gebeurde dit natuurlijk veel op papier. Met potlood werden eerste schetsen gemaakt en deze werden wellicht gekopiëerd en uitgewerkt via de computer. Dankzij cad software is dat niet eens meer nodig. Je kunt een volledig ontwerp uitvoeren op de computer en hoeft nooit meer iets uit te printen als je dat niet wil.

Tekenprogramma

Cad wordt daarom ook wel een tekenprogramma genoemd. Het werd in eerste instantie zeer populair bij architecten omdat zij niet meer alles op papier hoefden uit te werken. Maar ook bij particulieren wordt dit programma steeds populairder. Ook jij kunt er baat bij hebben.