Camping blog

Beleef het op de camping

Het organiseren van een 21-diner

Een 21-diner is een idee wat veel in de studentenwereld wordt gedaan en waarschijnlijk is meegekomen uit Amerika. Op zo’n diner worden de nieuwe studenten vrienden en de oude vrienden die misschien ondertussen wel een eigen sportschool beginnen of wat dan ook aan het doen zijn. Op die manier laat je beide partijen een deel van het leven zien dat je nu hebt en hebt gehad. De familie is natuurlijk ook welkom op het diner en er worden veel verhalen verteld en gedeeld van gekke dingen die jarige heeft uitgehaald en hoe diegene is en was. Op die manier laat je een stuk zien van het karakter van de jarige aan alle aanwezigen.

Een gastenlijst maken voor het diner

Om te beginnen maak je een gastenlijst, want wie nodig je nou uit. Die ene vriend die een eigen sportschool beginnen wil en je al jaren niet hebt gezien of iemand anders. Het belangrijkste is dat je mensen van beide kanten uitnodigt. Dus je oude vrienden van thuis en je studenten/opleiding vrienden. Daarnaast is natuurlijk ook je familie, dus ouders en broers/zussen aanwezig om je te helpen met organiseren en ook om aan te zitten met het diner. Daarnaast is het ook fijn om mensen te kiezen die je nog wel daadwerkelijk spreekt en die je goed kennen.

Het diner zelf regelen

Om te beginnen is het handig om een goede cateraar te hebben, of als je het niet zo groot viert, je ouders in te schakelen voor het koken. Een menu-kaart moet worden samengesteld en een ruimte moet worden geregeld, meestal op een plek bij de ouders thuis. Als dan alles is geregeld komen de gasten en wordt het gezellig met wijn en bier. Er wordt lekker gegeten en gepraat en iedereen heeft het naar zijn zin. Daarnaast worden verhalen verteld van hoe de jarige vroeger was en hoe hij of zij nu is, waarbij de ouders wel eens geshockeerd kunnen worden.