Camping blog

Beleef het op de camping

Voordat je een haakse slijper aankoopt

3 gereedschap

Het aanschaffen van een haakse slijper gaat gepaard met best wel wat denkwerk. Omdat het toch wel een investering is, moet je wel verstandig kiezen voor een haakse slijper. Verdiep je dus vooral goed in de verschillende types die er beschikbaar zijn. Zo heb je haakse slijpers die draaien op een accu, en ook slijpers die werken met elektriciteit. Hiervoor moet je dus vooral uitgaan van jouw voorkeur. Hieronder lees je welke mogelijkheden er onder andere allemaal zijn.

Wat is de beste aandrijving voor je haakse slijper?

Ten eerste moet je letten op de aandrijving van je haakse slijper. Je kunt een haakse slijper namelijk op verschillende manieren aandrijven. Je kunt hem namelijk aandrijven op elektriciteit, maar ook op een accu. Het voordeel van een haakse slijper op accu is dat deze draadloos is. Hierdoor kun je hem gebruiken wanneer je flexibel wilt werken, of niet in de buurt bent van een stopcontact. Toch is het handiger om voor een elektrische slijper te gaan wanneer je voor een langere tijd gaat slijpen. Deze zijn namelijk beter voor zware slijpwerkzaamheden en langdurig gebruik.

Wat voor toerental en vermogen voor mijn haakse slijper?

Hiernaast moet je letten op het toerental en het vermogen van je haakse slijper. Hoe lager het vermogen en toerental, hoe goedkoper je slijper zal zijn. Het is ook belangrijk om op zoek te gaan naar een slijper waarbij het toerental regelbaar is. Wanneer je een haakse slijper van 125 mm aanschaft, dan zal een vermogen van 800 tot 1200 Watt voldoende zijn om hem te gebruiken op staal. Wanneer je te maken hebt met zwaarder verspaanwerk, dan kun je beter op zoek gaan naar een stevigere haakse slijper. Denk hierbij aan eentje met een vermogen van maar liefst 1400 tot 1700 Watt. Omdat deze een hoger wattage hebben kunnen ze langduriger werken en door harder materiaal heen slijpen. Bandschuurmachines