Camping blog

Beleef het op de camping

Wat houdt: werkvoorbereider bouw vacatures in?

werkvoorbereider bouw vacatures

Je vindt werkvoorbereider bouw vacatures verspreid door heel Nederland. Als werkvoorbereider heb je een vooropleiding gehad die past bij de functie. Zoals bouwkunde of civiele techniek. Er zijn een aantal competenties die je nodig hebt om de functie op een goede manier uit te voeren.

Competenties werkvoorbereider bouw vacatures

Zelfstandig kunnen werken is een belangrijke competentie voor de werkvoorbereider. Jouw werk start met de eerste voorbereidingen en eindigt pas als alles af is. Je bent in staat om alle essentiële onderdelen tijdens de voorbereiding aan te pakken en te regelen. Je rapporteert aan je leidinggevende, de projectleider. Behalve zelfstandigheid moet je communicatief sterk zijn. Zowel in woord als geschrift. Je houdt de projectplanning bij en staat veel in contact met andere partijen. Met de klant, de Overheid, gemeenten, leveranciers, aannemers, onderaannemers, collega’s en andere betrokkenen.

Accuraat werken

Zeer nauwkeurig werken is noodzakelijk in deze functie. Je bekijkt en interpreteert bouwtekeningen. Hiervoor heb je bouwkundig inzicht nodig en een kritische blik. Je berekent de kosten van het bouwproject en kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Het is dus zaak om precies te werk te gaan. Tevens maak je planningen die nauwkeurig opgevolgd moeten worden. Al met al zijn de taken die jij uitvoert van grote invloed op het gehele bouwproces.  

Stress raakt jou niet

Er komt veel op je af als werkvoorbereider. Je bent de vraagbaak, de regelaar en ook degene die zaken op moet lossen die misgaan. Een leverancier die te laat levert of het verkeerde materiaal. Jij houdt je hoofd koel en zoekt naar de beste en snelste oplossing. Stress krijgt jou niet te pakken. Moeilijke momenten zijn voor jou: ‘a part of the job’. Daar slaap je niet slechter door.

Flexibel en klantgericht

Zeker als dingen niet lopen zoals gepland, moet je flexibel zijn. Je rijdt naar de bouwplaats indien nodig of je wipt even binnen bij de leverancier. Je doet alles wat je kan om het werk op de bouwplaats zo soepel mogelijk te laten verlopen. Jij werkt niet alleen flexibel, maar ook klantgericht. Je bent niet gebonden aan je kantoor, maar werkt ook vanuit je auto of vanaf de bouwplaats indien nodig. De klant is op zoek naar het beste resultaat en jij doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Het is jouw doel om de goede naam van jouw bedrijf hoog te houden en het onderste uit de kan te halen.