Camping blog

Beleef het op de camping

Opleiding Projectmedewerker

Als jij je snel verveelt en veel nieuwe prikkels nodig hebt dan is de kans groot dat jij snel uitgekeken raakt op een baan. Gelukkig heeft Fabius Opleidingen de oplossing voor jou. Volg de opleiding tot Projectmedewerker. In deze functie word je als administratief medewerker ingezet voor projecten en is geen dag hetzelfde. Daarnaast heeft elk project een begin- en eindpunt, waardoor je iedere keer in een ander project stapt. Het kan gaan om kleine en grote projecten. Je kan ingezet worden bij bijvoorbeeld het openen van een nieuwe winkel of de organisatie van een evenement. Je ondersteunt het projectteam en de projectmanagers op allerlei manieren. Zo raak jij niet snel uitgekeken op je werk.

Taken van een Projectmedewerker

Als Projectmedewerker informeer je het management, bewaak je de budgetten en de voortgang en zorg jij voor heldere communicatie richting alle betrokken partijen. Je organiseert onder meer de vergaderingen en doet de urenregistratie. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid aan het werk gaat, krijg je tijdens de opleiding les in verschillende onderdelen. Je leert alles over het projectmanagement en het projectbureau. Zo leer je over typische kenmerken van projecten en over het werken in een project. Ook komt een 10-stappenmodel voor succesvol projectmanagement aan bod en leer je hoe je werkdocumenten in projecten kan gebruiken.

2 diploma’s op zak

Voor deze Opleiding Projectmedewerker heb je geen vooropleiding nodig, maar je volgt wel eerst de opleiding tot Administratief Medewerker. In 9 maanden tijd heb je 30 lessen van elk 3 uur en kan je uiteindelijk deze opleiding afronden. Daarna begin je aan de vervolgopleiding tot Projectmedewerker. Hier doe je uiteindelijk 3 maanden over. Zo heb je uiteindelijk 2 diploma’s op zak en weet je alles wat een projectmedewerker moet weten. Daarna heb je een grote kans op een baan, omdat projectmedewerkers heel gewild zijn op de banenmarkt.