Camping blog

Beleef het op de camping

Vliegengordijnen

De belangrijkste functie van vliegengordijnen is insecten buiten te houden terwijl je toch kunt genieten van verse buitenlucht doordat deuren en ramen open blijven staan. Veel vliegengordijnen hebben ook een decoratieve functie. Daarnaast is een vliegengordijn een leuke oplossing om een ruimte te verdelen in aparte hoeken met elk een eigen sfeer. Bij www.vliegengordijnencenter.nl is een enorm grote collectie vliegengordijnen verkrijgbaar. Die variëren van horren, kattenstaarten, kralengordijnen, magneetgordijnen tot aan draadjesgordijnen. Grofweg zijn de gordijnen in twee categorieën te verdelen: er zijn gordijnen voor ramen en voor deuren. De gordijnen voor deuren hebben als eigenschap, dat je daardoor naar buiten kunt lopen.

Vliegengordijnen voor een goede nachtrust

In de zomer zijn vliegengordijnen erg nuttig in de slaapkamer. Je kunt daar het beste kiezen voor horren. Die passen in de raamopening en zorgen er vanaf dat moment voor dat geen enkel insect meer naar binnen komt. Vooral als je last hebt van muggen in de omgeving dragen vliegengordijnen in de slaapkamer enorm bij aan een goede nachtrust. Je moet er dan wel voor zorgen dat voor elk raam dat open kan op de verdieping van de slaapkamer een hor wordt geplaatst. Anders loop je het risico dat de insecten via andere ruimtes alsnog in de slaapkamer kunnen komen.

Het verschil tussen een hor en een deur

Kenmerkend voor een hor in een raam is dat deze vast zit. Het raam kan wel open om er verse lucht door naar binnen te laten, maar de hor blijft permanent zitten. Een vliegengordijn voor een buitendeur is niet permanent gesloten, want je moet wel naar buiten kunnen. Dat kan dankzij allerlei leuke oplossingen. Er bestaan vliegengordijnen die als deur geopend kunnen worden, gordijnen die als schuifdeur worden gebruikt, en gordijnen die vanzelf sluiten nadat je er doorheen bent gelopen, zoals kralen en kattenstaarten.