Camping blog

Beleef het op de camping

Bijna honderd dartborden te koop bij Dartshopper

Voor een leek lijken alle dartborden op elkaar, maar de liefhebbers van de dartsport weten wel beter. Er zijn ontzettend veel verschillende borden te koop van een groot aantal fabrikanten. Bij Dartshopper, de grootste Nederlandse online webshop met artikelen uit de dartsport, kun je ongeveer 90 verschillende dartborden vinden. Er zijn professionele borden, borden voor amateurs, borden voor elektronisch darts en borden om op te trainen. Op deze pagina leggen we de belangrijkste verschillen tussen die soorten borden uit. De elektronische dartborden worden buiten beschouwing gelaten, omdat echte darters dat vooral als speelgoed zien.

Borden voor professionals

Dartborden voor professionals zijn meteen te herkennen aan de bedrading op de borden. Die is veel dunner dan op een amateurbord en heeft een driehoekige vorm. Door die vorm zal een dart langs de draad in het bord vliegen. Op een professioneel bord is de kans dat er bouncers ontstaan dus een stuk kleiner dan op een amateurbord. Bouncen wil zeggen dat de punt van de dart precies op de draad komt, waardoor de dart terugvliegt en er geen score is. Professionals hebben er een hekel aan als dat gebeurt.

Dartborden voor amateurs en om te trainen

Op dartborden voor amateur is prima een potje darts te spelen, maar doordat de bedrading een stuk dikker is zullen er meer darts bouncen. Een ander verschil met een amateurbord is de dichtheid van het sisal. Die is bij een professioneel bord veel groter. Het bord krijgt daardoor minder snel oneffenheden en gaat langer mee. Er bestaan ook dartborden voor trainingsdoeleinden. Die hebben kleinere vakken voor de doubles en triples. Daarmee leer je je beter concentreren en beter richten. Door op een trainingsbord te oefenen zullen je prestaties in de wedstrijden verbeteren en word je een mentaal betere speler.