Camping blog

Beleef het op de camping

Wat is een balkon reling

glazen-balkonhek

Een balkon reling, ook wel handregel genoemd, geeft een extra stukje veiligheid aan het hekwerk van je balkon. Daarnaast gebruiken mensen ze ook als leuning. Het is als het ware een verhoging op het hekwerk wat ervoor zorgt dat je er niet overheen valt. De balkon reling zie je terug op allerlei soorten balkonhekken, van aluminium tot staal en van hout tot steen.

Ook het materiaal van de balkon reling varieert. Zo zie je relingen van staal, metaal, kunststof en aluminium terug op balkons en dakterrassen. Ook in kleur variëren de relingen. Er is dus voldoende keuze om de reling naadloos aan te laten sluiten bij je dakterras. Of kies bijvoorbeeld voor een reling als frans balkon.

Veiligheid door de balkon reling

Doordat de balkon reling de hoogte van het hekwerk verhoogt, verhoog je ook de veiligheid van het hekwerk. Dit is een prettig gevoel in allerlei verschillende situaties. Kinderen vallen minder gemakkelijk naar beneden en verliezen de mogelijkheid om over het hek heen te hangen om naar beneden te kijken. Het hekwerk is simpelweg te hoog.

Ook voor nieuwsgierige huisdieren die graag over of op het hekwerk springen is de reling een veilige optie. Honden zullen niet meer over de reling kunnen springen, en katten vinden de reling vaak onprettig doordat hij rond is en ze weinig grip krijgen.

Met een balkon reling maak je je balkon of dakterras veiliger voor kinderen en huisdieren. Daarnaast is het ook veiliger wanneer je een feestje geeft. Vrienden zullen niet snel naar beneden vallen.

Vergroening met een balkon reling

Een ander groot voordeel van de balkon reling is de mogelijkheid om verschillende planten op te hangen. De reling is rond, waardoor je de speciale balkonpotten er eenvoudig aanhangt. Dit zijn potten met een aanhangsel, waarmee je ze gemakkelijk om de reling heen hang. Het bespaard ruimte op je balkon of dakterras, waarbij je wel de voordelen krijgt van een groener balkon.

Een andere mogelijkheid is om de potten aan de buitenkant van de reling naar beneden te hangen. Zo zie je de pot zelf niet, maar het geeft je balkon voor voorbijgangers een vrolijk aangezicht!