Camping blog

Beleef het op de camping

Tips voor het cosplay-objecten maken

Steeds meer fans doen de laatste aantal jaren aan cosplay, dus hier een aantal kleine tips voor het maken van props voor jouw cosplay. Vaak ga je op reis met jouw cosplay, denk aan de train om bij de venue te komen, dus gebruik professionele materialen zoals Beton cire kleuren en speciale lijm die gemaakt ik voor het materiaal waarmee jij werkt. Als je daar goed op let dan verzeker jij jezelf ervan dat een klein stootje wanneer je in de trein stapt er niet meteen voor zorgt dat jouw prop uit elkaar valt.

De correcte uitstraling

Waar je ook op moet letten is dat het materiaal van de prop er goed uitziet maar wel praktisch is. Je kunt geen echt betonnen object mee zeulen, maar met een Betonverf look kun je gewoon een stuk papier of hout verven om hetzelfde effect te hebben zonder dat je na het event meteen naar de physiotherapeut kan omdat je jezelf in een kreukel hebt gelopen. Naast het gewicht van het object moet je ook aan de afmeting denken. Het is beter om het object uit twee delen die je in elkaar klikt te laten bestaan dan dat je eerst nog Amsterdam Centraal door moet lopen met een staf van 3 meter lang, want dat vindt de beveiliging niet zo leuk.

Tip voor fotoshoots

Het houden van creative fotoshoots is ook weer in en veel mensen doen iets met water, ja dat hoor je goed, geen effecten op de lens maar gewoon het zwembad in. Door op een Kalkverf webshop gewoon eerst wat kalkverf te halen en een goede onderlaag op je props te doen zorg jij er voor dat die staf van jouw na die duik niet meteen de verf begint te verliezen. Kies ook zorgvuldig materiaal uit gebaseerd op weten of het wel of niet nat gaat worden.