Camping blog

Beleef het op de camping

Verschillende manieren om een vca diploma te behalen

vca diploma

Wil jouw werkgever graag dat je een vca diploma haalt? Of ben jij zzp’er en wil je graag aan kunnen tonen dat je bepaalde kennis hebt als het gaat om veiligheid, gezondheid en milieu? Dan moet je een vca diploma halen. Dat kan op veel verschillende manieren:

  • klassikaal met een docent
  • online met video en tekst
  • in een spoedcursus van een dag
  • voor verschillende kanten van de vca

Verschillende soorten

Er zijn dus ook verschillende soorten vca diploma’s die je kunt behalen. Het is echter goed om te beginnen bij het basisdiploma. Vanuit daar kun je verder leren.

Online leren

Klassikaal leren kan voordelen hebben. Je kunt immers een docent direct vragen stellen. Toch is online een diploma halen voordeliger voor werkgever en werknemer in de meeste gevallen. Het is dan namelijk mogelijk om op eigen tempo te leren, op de momenten dat het voor jullie handig is. Zo’n online leerprogramma kun je gemakkelijk pauzeren wanneer het even druk wordt op andere plekken en je geen tijd hebt om verder te studeren. Bovendien schijnt het goed te zijn om te leren door middel van video op je eigen tempo. Een docent voor een klas gaat namelijk in zijn eigen tempo en als dit jou niet zint dan loop je dus al snel achter.