Camping blog

Beleef het op de camping

Vegan en cruelty free

Vegan Gezichtsverzorging en cruelty free is niet hetzelfde. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging. Vegan gezichtsverzorging houdt in dat het op geen enkele manier dierlijke ingrediënten bevat. Cruelty free, of te wel dierproefvrij, houdt in dat producten niet op dieren worden getest. Dat producten cruelty free zijn wil echter niet zeggen dat ze meteen ook vegan zijn. Cruelty free producten kunnen namelijk wel dierlijke ingrediënten bevatten. Daarnaast is het mogelijk dat vegan producten geen dierlijke ingrediënten bevatten, maar niet cruelty free zijn. Deze vegan producten kunnen dus nog steeds op dieren getest worden. Voor de duidelijkheid: het een sluit het ander niet uit. Om dierenleed tegen te gaan is het meest ideale vegan én cruelty free gezichtsverzorging.

Ideaal voor verschillende huidtypes

Om mee te beginnen is Vegan Gezichtsverzorging ideaal voor een droge huid. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging. Dit soort producten bevatten meer water dan niet vegan gezichtsverzorging. Daarnaast is vegan gezichtsverzorging ook erg goed voor een gevoelige huid. Dit komt doordat vegan gezichtsverzorging minder ingrediënten bevat. Dit maakt de kans op een geïrriteerde huid kleiner. Vegan gezichtsverzorging kan ook de vettigheid van de huid doen afnemen. Deze producten bevatten namelijk plantaardige ingrediënten die de huid goed hydrateren en beschermen. Plantaardige producten zijn daarbij rijk aan vitaminen. Dit kan tevens helpen tegen acne en het kan ook wallen verminderen.

Waarom vegan gezichtsverzorging

Overstappen naar vegan gezichtsverzorging helpt niet alleen dieren, maar het helpt ook jezelf! Het is eigenlijk een hele kleine stap die wij mensen kunnen nemen: gewoon opletten welke ingrediënten producten bevatten en kijken of de producten cruelty free zijn. Het is van belang dat de producten ook daadwerkelijk cruelty free zijn, anders voorkom je de schade die de dieren oplopen niet. Daarnaast is vegan gezichtsverzorging gewoonweg goed voor je huid. Het past tevens bij verschillende huidtypes. Er is in principe geen reden om niet over te stappen naar vegan gezichtsverzorging. Waar wachten we nog op?