Camping blog

Beleef het op de camping

Tips om makkelijk blijvend af te vallen

makkelijk blijvend afvallen

Het kan best lastig zijn om te beginnen met afvallen. Als het afvalproces dan ook nog moeizaam verloopt, werkt dat niet echt motiverend. Daarom hebben we in dit artikel tips op een rij gezet zodat makkelijk blijvend afvallen een makkie voor jou wordt. 

Het is belangrijk om jezelf eerst een duidelijk doel te stellen. Wat wil je bereiken met het afvallen? Met dit doel voor ogen kom je al een heel eind. Wees je ervan bewust waarom je meer gaat bewegen en gezonder gaat eten. Met dat in je hoofd wordt makkelijk blijvend afvallen al beter. 

Houd bij wat je eet

Pas als je weet wat je eet aan voedingsstoffen, weet je wat je precies moet veranderen in je eetpatroon. Houd iedere dag bij wat je eet in een voedingsdagboek. Dan zie je wat je eet en wat de boosdoeners zijn. Het is een stukje bewustwording. Dat draagt bij aan makkelijk blijvend afvallen. 

Beweeg meer

Bewegen is heel belangrijk tijdens het afvalproces. En dat betekent niet 5 dagen in de week intensief sporten in de sportschool. Als je elke dag licht intensief beweegt, is dat al heel gezond. Dat is inderdaad makkelijk blijvend afvallen.