Camping blog

Beleef het op de camping

Op vakantie naar Friesland? Bezoek dan deze steden en dorpen

Friesland

Als je besluit op vakantie te gaan naar Friesland, dan staat je een vakantie vol afwisseling te wachten. Natuurlijk staat deze noordelijke provincie bekend om zijn vele meren, de ligging aan het IJsselmeer en de Waddeneilanden. Dit biedt oneindige mogelijkheden op het gebied van de watersport. Verder heeft Friesland talrijke aantrekkelijke kleine en wat grotere plaatsen die dienst doen als toeristische trekpleisters. Lees hieronder welke Friese plaatsen je eigenlijk zeker eens gezien moet hebben. 

Friesland

Sneek

Sneek is een stad die centraal in het Friese merengebied ligt. Bijzonder aan Sneek zijn de grachtjes die door de stad lopen. Ook de stadspoort (Waterpoort) mag er zeker zijn, net als het oude stadscentrum zelf.

Dokkum

Een andere stad waar fraaie grachten doorheen lopen is het zeer noordelijk in Friesland gelegen Dokkum. Dokkum is zelfs een van de meest aantrekkelijke steden voor de cultuurliefhebbers onder ons. Hier vind je veel monumentale panden die zeer de moeite van het aanschouwen waard zijn. Bijzonder is bovendien de Bonifatiuskapel die een klein stukje buiten het centrum staat.

Woudsend

Van alle dorpen en steden in het zuiden van Friesland is Woudsend zonder twijfel een van de meest aantrekkelijke. Van de plaatsen die we in dit artikel noemen is Woudsend duidelijk het kleinste. Dit is een dorp waar wateractiviteiten altijd centraal hebben gestaan. En hoe bescheiden Woudsend ook mag zijn qua omvang, fraaie panden en geheimzinnige smalle steegjes heeft dit dorp meer dan genoeg.

Leeuwarden

Tenslotte mogen we dit artikel natuurlijk niet afronden zonder de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, te benoemen. Ook Leeuwarden is een stad die door de aanwezigheid van grachten en fraaie historische panden extra cachet krijgt. Daarnaast is Leeuwarden als grote stad buitengewoon geschikt als winkelstad. Iconisch aan Leeuwarden is ook de Oldehove, de ietwat scheefstaande toren.