Camping blog

Beleef het op de camping

Kapotte auto

Wanneer je een sloopauto voor de deur hebt staan, dan heb je veel opties wat je ermee kunt gaan doen. Een sloopauto verkopen kan een lastige opgave zijn, vooral als de auto total loss is verklaard. Wanneer een auto total loss is verklaard, zijn de reparatiekosten duurder dan wanneer je een andere auto koopt.

Online je auto verkopen

Een sloopauto verkopen kun je doen op verschillende manieren: je kunt ervoor kiezen om het online te gaan proberen, bijvoorbeeld op Marktplaats of op Autoscout. Het is van belang wanneer je doet dat je mooie foto’s maakt van je auto. Zorg ervoor dat je auto nog in een redelijke staat is en dat je auto schoon is van binnen en van buiten. 

Auto met veel schade

Bij een sloperij kun je heel eenvoudig je sloopauto verkopen, het maakt niet uit welk soort auto het is en hoeveel schade de auto heeft. En sloperij zorgt er ook vaak voor dat de sloopauto voor je deur kosteloos opgehaald wordt. Dit doen ze omdat een kapotte nog veel waarde heeft. Wanneer een auto niet meer kan rijden of wanneer het niet meer veilig is om met je auto op de weg te rijden betekent het niet dat de onderdelen van de auto het ook niet meer doen. 

Afscheid nemen van je auto

Auto naar de sloop, het is nooit fijn om afscheid te nemen van je auto, alleen soms is het niet anders. Het is dan wel een fijn idee dat er wat goed gedaan wordt met je oude auto. De auto krijgt een nieuw leven. Bijna alle onderdelen van de auto worden eruit gehaald en grondig getest of ze het nog doen. Wanneer alle onderdelen uit de auto zijn gehaald en zijn getest worden ze vaak verkocht of ze worden gebruikt voor in andere auto’s. Wanneer alles uit de auto is gehaald en je alleen nog maar metaal over hebt. Wordt dat metaal ook opnieuw gebruikt, wordt het omgesmolten en in iets anders gemaakt zodat er niets verloren gaat. Ook de banden van de auto krijgen een nieuw leven als de banden in een slechte staat zijn worden ze verkocht aan bedrijven die rubber verwerken en er allemaal andere dingen van maken.