Camping blog

Beleef het op de camping

Wat te doen in Nederland?

Veel mensen kiezen er voor om Nederland te ontvluchten in de zomer. Mocht je toch is in Nederland willen verblijven of een goedkoop weekendje weg met je vrienden dan zetten we in dit artikel een paar mogelijkheden uiteen om te doen. Zo kan bijvoorbeeld naar de Veluwe, maar ook naar de Waddeneilanden.

Weekendje naar de Waddeneilanden

Door de boot te nemen naar de Waddeneilanden lijkt het echt even alsof je weg bent en een soortige vakantie hebt. Dat komt omdat je als t ware Nederland verlaat en je jezelf echt op een eiland begeeft. Op de eilanden hangt een relaxte sfeer, want de mensen zijn heel anders dan in de stad. Het maakt ook niet echt uit naar welk Waddeneiland je gaat. Kies gewoon voor de meest dichtbij zijnde eiland en je gaat daar een hele leuke tijd hebben.

De Veluwe

Het mooiste nationale park van ons land is toch echt wel de Veluwe. Je kan er super mooi doorheen fietsen en je ruikt gelijk de lekkere boslucht die je vaak in de randstad niet hebt. Ikzelf woon bijvoorbeeld in Koog aan de Zaan/Zaandam waar er veel fabrieken staan. Ik ga vaak richting Apeldoorn en probeer dan altijd even een frisse neus in het bos te halen. Op de Veluwe kan je veel leuke dingen doen zoals een museum bezoeken of een leuke fietstocht maken.

Het rijksmuseum

Het rijksmuseum vinden veel mensen toch wel het mooiste museum van onze koude kikkerlandje. In het museum hangen meer dan 8000 werken van beroemde en minder beroemde kunstenaren. Zelfs als je al niet een kunstliefhebber dan is het een super leuk museum om heen te gaan!

Naar de kop van Noord-Holland

Mocht je nou een leuk dagje weg willen in Noord-Holland dan kan je ook naar de kop van Noord-holland gaan. Hier kan je onder andere het marine museum bezoeken of zelfs de boot naar Texel pakken. Ook kan je een leuke strandwandeling maken of een fort bezoeken.