Camping blog

Beleef het op de camping

Succesvol reïntegreren met deze 3 tips

re integratiebureau

Door ziekte zit je inmiddels al een aantal maanden thuis. Gelukkig mag je inmiddels langzaam reïntegreren. Wellicht krijgt je hierbij ook hulp van een re integratiebureau. Hoe kun je er nu zelf voor zorgen dat je succesvol reïntegreert? Hieronder delen wij een aantal handige tips.

re integratiebureau

Tip 1: Weet wat je wel en niet kan

Bij het reïntegreren is het belangrijk dat je goed weet wat je wel en niet kan. Welke taken kun je wel makkelijk doen en wat is echt te veel voor je? Hoeveel uur kun je maximaal werken op een dag? Bespreek dit goed met je arbeidsdeskundige of werkgever en doe niet meer dan dat je aankan.

Tip 2: Kijk elke werkdag hoe het is gegaan

Om te zien of je het allemaal nog wel aankan en of je niet beter wat meer rust kunt nemen, is het aan te raden om elke werkdag even te kijken hoe is gegaan. Schrijf op wat wel en niet goed ging en bedenk waar je eventueel hulp bij nodig hebt.

re integratiebureau

Tip 3: Praat erover met je collega’s

Het kan heel fijn zijn om je collega’s te praten over je ziekte. Hiermee lucht je je hart en zo zullen zij je ook beter begrijpen. Ze weten wat ze kunnen verwachten en kunnen beter ondersteuning bieden.