Camping blog

Beleef het op de camping

Solliciteren en dan aanvragen

vog aanvragen

Een vog aanvraag is altijd een spannend moment, het kan bepalen of je die functie wel of niet krijgt. Ook wanneer je lid wil worden van een schietvereniging zal de verklaring bepalend zijn, het is daarom goed jezelf erin te verdiepen waar er nu eigenlijk naar wordt gekeken en wie doet dat. Maar alles begint natuurlijk bij de aanvraag, die kun je doen op vog-aanvraag.info. In je eigen tijd wanneer je zin hebt, zowel in de avonduren als de weekenden wanneer het jou uitkomt.

Wanneer een verklaring aanvragen?

In principe bepaald de werkgever wanneer je een vog aanvraag moet doen, hierbij zijn er wel een aantal beroepen waarbij het wettelijk is vastgelegd. Chauffeurs en als je gaat werken met kwetsbare kinderen zijn bijvoorbeeld twee beroepen, waarvoor je een verklaring omtrent het gedrag aan moet vragen. Nadat je een aanvraag hebt gedaan, gaat dienst Justis bekijken of je in aanmerking komt voor een verklaring. Onder meer wordt er in de Justitiële documentatie gekeken of je een strafblad hebt. 

vog aanvragen

Heb je een strafblad?

Heb je een droombaan gevonden maar heb je een strafblad? Dit hoeft niet te betekenen dat je de functie direct kunt vergeten, droomde je altijd al over een baan als chauffeur dan is het logisch dat je geen zware verkeersovertredingen begaan moet hebben. Ook zijn er delicten die altijd op je strafblad zijn te zien, ook wanneer je maar een aantal jaar terugkijkt. Bij een vog aanvraag zijn zedendelicten en zware geweldsdelicten altijd te zien, de kans is dus klein dat je daarmee ooit nog een verklaring omtrent het gedrag krijgt.

Meer verhalen