Camping blog

Beleef het op de camping

Onderhoud, zelf doen of laten doen?

Holmenkol is een bekend merk als het neerkomt op het onderhoud van je snowboard. Je kan dit namelijk goed zelf doen, als je maar weet waar je mee bezig bent. Online is er ontzettend veel informatie te vinden, maar je kan het ook altijd aan een professional vragen in een winkel. Deze hebben ontzettend veel kennis in huis en helpen je graag. Als je geen zin of tijd hebt om zelf je snowboard te slijpen en waxen, dan kan je het ook laten doen. Veel winkels die snowboards verkopen bieden ook onderhoud aan. Wanneer je je snowboard koopt wordt deze vaak nog een keer in de wax gezet en geslepen zodat je gelijk de piste op kan. Dat is wel zo makkelijk.

Een beetje extra bescherming kan geen kwaad

Crashpants snowboarden zijn een must voor mensen die allerlei trucjes aan het oefenen zijn, of de mensen die graag wat extra bescherming hebben omdat ze die sneeuw stiekem toch wel hard vinden. Crashpants draag je onder alle andere broeken aan die je aanhebt, zoals je thermobroek en je snowboardbroek. De kussens op onder andere de billen vangen de ergste schokken op wanneer je in de sneeuw belandt. Zo heb je minder kans op blauwe plekken en spierpijn.

Veilig omgaan met je rug

Niet veel mensen weten dat het bestaat, maar het is er toch echt, snowboard rugberscherming. Het ziet eruit als een soort shirt zonder mouwen, alleen is het functioneler dan een shirt. Het biedt namelijk extra bescherming voor je rug door de impact op te vangen wanneer je achterover valt. Zo loop je minder kans om je rug te beschadigen en hoef je dus hopelijk geen gebruik te maken van die speciale wintersport verzekering. Wist je namelijk dat wintersport ongevallen meestal niet in de standaard reisverzekering gedekt worden? Wel handig om nog even naar te kijken voor vertrek, want je weet maar nooit.