Camping blog

Beleef het op de camping

Kiezen voor een gesloten of open indeling van de keuken?

welke keuken kan je kopen

Je gaat eindelijk op jezelf wonen en je bent druk op zoek naar een leuk huisje of appartementje. Een van de dingen waar je natuurlijk naar kijkt, is een goede keuken. Dan begin je je natuurlijk af te vragen welke keuken nou echt bij jou past. Er zijn kleine keukens en grote keukens. Daarnaast kan je ook nog eens kiezen voor een open indeling of een keuken die gescheiden is van de woonkamer.

welke keuken

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte keuken moet je naar van alles kijken voordat je de juiste hebt gevonden. Kijk daarom ook naar wat een keuken voor jou betekent. Wil je er veel tijd besteden of moet je er alleen kunnen koken?

Keuken met een open indeling 

Wanneer jij iemand bent die graag sociale evenementen mag organiseren, wil je graag een grote ruime keuken hebben. Het liefst een keuken met een open indeling. Op die manier zijn jouw keuken en woonkamer niet van elkaar gescheiden en kan je nog meer mensen ontvangen die overal kunnen gaan zitten.

Een nadeel van een open indeling is dat je stille apparatuur nodig bent. Keukenapparatuur, zoals een afzuigkap, kan nog wel eens veel lawaai maken. Wanneer jij een open indeling hebt, zijn jouw keuken en woonkamer niet van elkaar gescheiden. Hierdoor kan het lawaai niet afgesloten worden door de muren die er anders wel zouden zijn. 

Keuken met een gesloten indeling 

Als jij liever hebt dat jouw keuken en woonkamer van elkaar zijn gescheiden, wil je kiezen voor een gesloten indeling. Een voordeel van een gesloten indeling is dat het interieur van jouw keuken en woonkamer niet per se bij elkaar hoeven te passen. Nog een voordeel is dat je zoveel lawaai kan maken als je wil, want de muren zullen ervoor zorgen dat het geluid de woonkamer niet zal bereiken.

Wat wel een nadeel kan zijn aan een gesloten indeling is dat je de gezelligheid mist die je met een open indeling wel zou hebben. 

Bij het kiezen van een indeling moet je dus kijken naar wat je liever hebt, gezelligheid en lawaai of niet zoveel gezelligheid en geen lawaai.