Camping blog

Beleef het op de camping

Ilex crenata, de perfecte plant voor het gehele jaar

Voor mijn nieuwe tuin was ik opzoek naar een plant die het hele jaar door mooi blijft. Ik zag online foto’s van de ilex crenata, ofwel de Japanse Hulst. Bij het zien van de afbeeldingen dacht ik gelijk aan een Buxus. De Buxus is echter ziektegevoelig en ik was opzoek naar een sterkere plant die goed de winter doorkomt. Dit heb ik gevonden in de Japanse Hulst. Deze plant behoudt in de winter zijn groene bladeren en blijft mooi. Voor mij een goede reden om hem te bestellen!

Een schitterende en stevige plant

Mijn Japanse Hulst is de winter zeer goed doorgekomen. Hij ziet er nog altijd schitterend uit. Ik moet zeggen dat hij langzaam groeit, maar dit was eigenlijk een groot voordeel voor mij. Hierdoor heb ik hem namelijk kunnen snoeien in de vorm die ik voor ogen had.

Ik ben altijd tevreden over Groene Paradijs, en nu ook weer met mijn aankoop. Ze geven altijd duidelijke aanwijzijgingen en goede tips. De tip om vooral de eerste weken de plant van voldoende water te voorzien, heeft uitstekend gepakt. De plant is helemaal naar wens gegroeid.