Camping blog

Beleef het op de camping

Een festivaltent huren: hier moet je op letten

festivaltent huren

Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van een festival? Daar komt oneindig veel bij kijken. Je moet zorgen voor een locatie, eten en drinken, en natuurlijk een dak boven het hoofd als het festival in Nederland is. Het regent hier niet zelden in de zomer. In dat geval kun je een festivaltent huren.

festivaltent huren

Wat is een festivaltent?

Een festivaltent is een tent die speciaal is ontworpen voor op festivals. Het materiaal is extra stevig maar dat is nog niet alles: een festivaltent is vaak ook heel groot. Denk maar aan grote muziekfestivals waarbij je tenten ziet met honderden of zelfs duizenden bezoekers erin. Zo groot kan een festivaltent zijn. Maar er zijn natuurlijk ook kleinere tenten om uit te kiezen. Welke tent past bij jouw festival hangt af van het aantal bezoekers en het oppervlakte. 

Verschillende afmetingen

Je ziet op grote festivals altijd meerdere tenten. Dit is omdat een tent met een podium erin vaak een stuk groter is dan een tent waar je munten haalt of waar je personeel kan overnachten. Houd er dus rekening mee dat je altijd meerdere tenten nodig hebt in verschillende maten.