Camping blog

Beleef het op de camping

Alles over opblaasbare zwembaden!

opblaasbare zwembad

De keuze is reuze als het aankomt op zwembaden, maar hoe kies je nou het perfecte zwembad? Je kan kiezen voor vele verschillende vormen, maten en kleuren. Één van de meest populaire opties is het opblaasbare zwembad.

opblaasbare zwembad

Voordelen

Opblaasbare zwembaden hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van ingegraven zwembaden of zwembaden met frame. Zo is een opblaasbaar zwembad vaak stukken goedkoper en kan je deze in een mum van tijd opzetten en weer opbergen als het seizoen voorbij is. Ook is de rand vaak met lucht gevuld, waardoor de kans op pijnlijke ongelukken een stuk kleiner wordt.

Varianten

Ook binnen de opblaasbare zwembaden zijn er nog een aantal verschillende varianten om uit te kiezen. Je kan kiezen voor een ringbad, waarbij de zijkanten en in sommige gevallen ook de onderkant opblaasbaar zijn. Ringbaden zijn over het algemeen niet erg groot en vaak gericht op kleine kinderen. Een andere optie is een bad waarbij je enkel de rand hoeft op te blazen. De zijkanten zijn hierbij vaak van iets dunner materiaal, en de rand is door het vullen met lucht een stuk dikker.

Onderhoud

Het onderhoud van een opblaasbaar zwembad is erg eenvoudig. Afhankelijk van het soort opblaasbaar zwembad dat je koopt kan je er voor kiezen om een zwembadpomp aan te schaffen. Door het gebruik van de pomp zal je water mooi helder blijven. Heeft jouw keuze zwembad geen mogelijkheid om een pomp aan te sluiten? Dan kun je er voor kiezen om het water eens in de zoveel tijd te verversen. Ook is het slim om een afdekzeil bij je zwembad aan te schaffen. Na het zwemmen plaats je het zeil over het zwembad, en hou je het water schoon van bijvoorbeeld blaadjes. Ook het plaatsen van een grondzeil kan handig zijn als je het zwembad plaatst op een onregelmatige ondergrond. Het zeil beschermt de onderkant zo goed tegen beschadigingen en vuil.